Никола Йорданов

Страница с тестове

Пипи, виолетовия дракон и Шрек тръгнали към езерото. На остров в средата на езерото имало нещо ново, интересно и загадъчно – в една съвсем обикновена опаковка.

Както знаете, Пипи имаше вече опит като „нещотърсач.” Може да намери смисъл и предназначение дори на непотребни на пръв поглед неща. По колко различни начина можета да използвате стар пирон? Или пък малка кутия?

Помислете … това е като тест за творчество (има такъв тест, използват го при подбор на полицаи).

Да точно така – първото нещо – в кутията могат да се слагат неща. Но това всички го казват и не ви носи точки.

Дааа … кутията може да бъде подарена! Е, трябва малко да се пребоядиса, но … пак става.

Да направите от нея къщичка за домашен любимец? Вероятно вече сте го правили или поне сте виждали ваши познати да направят от опаковката дом. Не просто скриване или съхраняване, а място за живеене.

С матрьошки играли ли сте си? Точно така, ако намерите няколко по-големи и по-малки кутии … Най-голямата матрьошка дом, опаковка или майка е на по-малките?

Та така … продължете теста … трябва да измислите поне 15-16 принципно различни начина за използване на кутията, за да кажете – имам развито творческо мислене.

Виолетовият дракон има отчаяна потребност от творческо мислене. Не негово, а на хората. Всички виждат нещо голямо и странно и си мислят, че е опасно и има лоши намерения към тях. Да, може да бъде опасно, но то всичко може да е опасно. Дори и ябългата, ако ти я сложат на главата, а някой друг се цели в нея. Но, не – няма лоши намерения! Драконът, всъщност не е ТОЙ, а е ТЯ, е просто едно момиче, още тинейджър, което мноооого иска да има приятели. И заедно с тях да изследва света, за да разбере по-добре себе си. И именно затова е тръгнала към езерото – за да научи нещо ново. И е в компанията на Пипи и Шрек, които също са „странни,” но имат златни сърца под „грозната” или „опасна” обвивка, но са верни приятели. Да не говорим, че могат и да се бият! Не че драконката има нужда някой да я защитава с бой.

А Шрек … Шрек е тръгнал с тях, понеже … А, извинявам се, трябва да тръгвам – за Шрек и как стигнаха до острова ще ви разкажа следващия път. Засега запомнете – външността може да лъже.