Никола Йорданов

Страница с тестове

Шрек е тръгнал с тях, понеже не знае къде да търси това, което му трябва. Даже не е съвсем сигурен какво му трябва. Знае, че някъде може да има добра магия, която да развали лошото заклинание. Любимата му е затворена и запечатана. В момента няма как да проникне, няма и с кого да се бие. Затова е тръгнал с Пипи, която е нещотърсач – с надеждата да открие, да научи, да намери решение … А с виолетовата драконка е приятел, понеже тя е дъщеря на приятела му – Магарето. Знае, че няма смисъл да я уговаря да си стои в тях, затова предпочита да е с нея, за да я пази.

В началния вариант мислеха да отидат на острова по най-лесния начин – драконката да ги пренесе. Но като стигнаха брега на езерото Пипи се сети нещо – а защо не си направим кайт-сърфинг? Шрек и драконката я погледнаха в почуда и тя обясни. Ние с Шрек ще намерим една лодка, ще я закачим с дълги въжета за гърба ти. Ти виолетово прекрасно създание ще летиш, но те моля да правиш кръгове и спирали, така че ние в лодката да сме ту във въздуха, ту да порим водата с кила.

Виолетовата даже нямаше нужда да бъде увещавана, ведна литна и взе да прави не само спирали, а и лупинги, че дори и кратки ггмурвания във водата като корморан. Шрек беше ужасен от идеята да се мята в лодка, теглена от дракон, макар и дъщеря на най-добрия му приятел. Просто на тинейджърите не може да се разчита. Но само като видя блясъка в очите им, разбра, че няма смисъл да спори и да ги убеждава. По-добре да намери възможно най-стабилна лодка и достатъчно дълги и здрави въжета.

Всичко беше като подарък – като нещото, което търсеха. Беше опаковано в приключение. Вълнуваха се при започването/ отварянето на „пакета” преживяване.  Правиш нещо ново, правиш го с приятели, правиш го колкото за себе си толкова и за тях (при Шрек повече за тях, при Пипи и Драконката повече за себе си и една за друга … ). Бяха сигурни, че ще научат нещо, но то щеше да бъде изненада.

В това време вятърът задуха малко по-силно. Вълните бяха точно толкова силни, че да е по-интересно, но да не е опасно – малка бяла пяна. Когато вълните са без пяна – то на практика няма вълни. Когато пяната е съвсем тънка ивичка – това са все още вълнички.

Шрек се молеше да не станат по-силни, Драконката не я интересуваше, Пипи щеше да се зарадва на предизвикателствата. Между другото драконката си има име и трябва …. то си е цяла история, а сега трябва да свършвам – до другия път!